Veterinaire keuring en dressuur CAI3*H1 Dillenburg

  • event 11-06-2015
  • schedule 12:00
  • timer 1 minuut

Donderdag is gelijk een drukke dag; eerst de veterinaire keuring waar Diesel al
“zwevend “ doorkomt en ook worden we geloot om direct de eerste dag al dressuur te starten. In onze rubriek zijn 32 deelnemers, wouw!
Tijdens het losrijden zag ik Diesel en Rudolf lol hebben, dat gaf mij gelijk een heel fijn gevoel. Zodra ik dat zie weet ik dat Diesel heerlijk loopt en Rudolf echt kan gaan rijden. Samen met zijn instructeurs; Gerard Leijten en Hergen van Hall heeft hij veel gewerkt aan de overgangen en losgelatenheid in het lichaam. En zoals Diesel nou loopt kun je zien dat het zijn vruchten afwerpt.
De hoofdring was echt heel droog en mul, maar Diesel bleef sjouwen en liep een hele fijne proef met 1 heel klein foutje, hij viel een paar meter voor het einde van de galop in de draf. Gelukkig sprong hij direct weer aan en viel de schade mee. Het resultaat was 47.62 straf punten en een 8e plaats! Iedere wedstrijd wordt hij nog weer beter. Echt genieten dus. Vrijdag was voor ons een “ rustdag “ Nou snap ik dat woord nooit, want op zo'n loze dag heb je het juist extra druk. Je moet de hindernissen EN trajecten verkennen, veel met Diesel stappen want die loopt normaal hele dagen in de wei en je wilt hem nu niet stijf hebben. Dus iedere 2 uur aan de wandel. Daarnaast is het heel warm, dik boven de 30 graden, dus we hebben hem deze dag ook 3 keer onder de douche gezet, lekker afkoelen. Zelf merken we ook dat je nog niet aan de warmte gewent bent, dus ook lekker koud douchen en veel zout eten erin.

Bekijk foto's

Website laten maken door Dotsimpel