Team

Menteam P&K betekent veel meer dan alleen Pestman en Klok. De “&“ staat voor de rest van het team. Minstens zo belangrijk zijn de paarden, die moeten het zware werk immers voor ons doen. En achter dit team staan alle helpende handen die ons overal mee helpen en regelmatig inspringen als we het even samen niet aan kunnen. Maar ook onze hoefsmid, dierenarts en dierfysiotherapeut staan altijd voor ons klaar. 

De manier waarop wij hier onze sport beoefenen is vanuit de liefde voor het paard. We proberen zoveel mogelijk uit onze sport te halen, maar zo dat de paarden er net zoveel van genieten als wij. Dat betekend dat ze gewoon lekker in de wei staan met kameraadjes om mee te ravotten. En wisselen de trainingen op de zandplaat af met longeren en veel het bos in. Daarnaast worden de paarden veterinair goed onder controle gehouden om problemen voor te zijn.

Rudolf Pestman
Rudolf Pestman

Trainer, eigenaar

Lees meer

Lees meer
Esther Klok
Esther Klok

Trainer, eigenaar

Lees meer

Lees meer
Henri van Veldhuisen
Henri van Veldhuisen

.

Lees meer

Lees meer
Achterban
Achterban

.

Lees meer

Lees meer

Rudolf Pestman

Rudolf (1976) is besmet geraakt met het paardenvirus door zijn opa. Hij kocht een pony voor zijn kleinzoons en daarmee begon voor de 10 jarige Rudolf zijn carrière in de paardensport. Met deze Welsh pony werd hij onder het zadel L dressuur. Daarna reed hij met een KWPN-er en een Fries tot de M dressuur. Al snel begon Rudolf na het behalen van zijn basis instructiediploma met lesgeven. Het mennen kwam in beeld door de aankoop van de Haflinger Arriba. Voor de fun werd deze voor de wagen gezet. Na het behalen van het koetsiersbewijs was de volgende uitdaging een samengestelde menwedstrijd. Het pakte zo goed uit dat er een startkaart werd aangevraagd. Dat was het begin van heel veel geweldige weekends.

Hoogtepunten zijn wel het behalen van de kampioenstitels. Ondertussen staan er vier Nederlandse kampioenschappen samengesteld mennen op naam en in de dressuur en vaardigheid ook nog eens drie. Naast het trainen en de wedstrijden is Rudolf veel in de bak te vinden als hij les geeft. Dit doet hij zowel aangespannen als onder het zadel. Dit alles doet hij naast zijn werk bij KLEIN architecten waar hij al  sinds 1998 tekenaar is.

Esther Klok

Met ouders die van auto racen houden en een broer die al zijn vrije tijd in de kart sport en de autosport stopt was Esther (1973) in het gezin een buitenbeentje. Op 7 jarige leeftijd begon ze met paardrijden en al snel was ze niet meer te stoppen. Toen ze 17 jaar werd kreeg ze van haar ouders een Belgisch trekpaard cadeau. Omdat Esther in de stad Groningen woonde was dat nogal onhandig, daarom werd deze verruild voor de Haflinger Amigo. Met deze nu 30 jaar oude Haflinger werd van alles gedaan. Behalve dressuur en springen werd er dames zadel gereden en aan paardenvoetbal gedaan. Ook werd er heel fanatiek endurance gereden waar veel prijzen mee zijn binnengehaald.

Esther geeft samen met Rudolf regelmatig shows. Er wordt dan achter de Haflinger geskied. Ook heeft ze haar basis instructiediploma en geeft les onder het zadel. Momenteel staat dat op een laag pitje omdat de samengestelde menwedstrijden veel tijd in beslag nemen. Groomen betekend meer dan alleen achterop de wagen hangen, het is erg belangrijk om alles rond de menwedstrijden goed te plannen: van voeren tot trainen en van de hoefsmid tot aan de fysiotherapeut. En dat alles regelen kan met een gerust hart aan Esther worden overgelaten. Als er dan nóg tijd over is vind je haar gewapend met een fotocamera. "Een hobby erbij moet kunnen toch?" Zowel in "De Paardenkrant" als in de "Mensport" zijn foto’s van haar te zien.

Henri van Veldhuisen

Achterban

Het klinkt leuk, samen mennen, maar het is onmogelijk om met z’n tweeën mooie resultaten neer te zetten in de samengestelde mensport.
We hebben beide een volledige baan terwijl er rond het mennen en de stal van alles moet gebeuren. Er moet veel worden getraind en de paarden hebben iedere dag verzorging nodig. En dan komt nog al het andere werk zoals onderhoud van het materiaal en de stallen maar daar krijgen we gelukkig veel hulp bij.
 

Onderhoud wagenpark en marathonwagens: Albert Klok
Hulp met alles organiseren thuis/wedstrijd: Meike Klok
Onderhoud stallen/boerderij: Roel en oom Ningo
Redders van ons huishouden van Jan Steen: Lia en tante Anneke

 

En vooral niet te vergeten de “ PROFS “ die onze paarden er altijd op en top voor zetten:

Dierenarts: Francoise Reij van Dierenkliniek Winsum en Sportpaardenkliniek Wolvega

Fysiotherapie- en Chiropractie voor Paarden: Marleen Noordhof

Hoefsmid: Ties Mellema en Joost Ydema
Meninstructeur: Gerard Leijten
Rij-instructeur: Hergen van Hall

Website laten maken door Dotsimpel