Onze paarden

Menteam P&K paarden slider
Menteam P&K paarden slider
Menteam P&K paarden slider
Menteam P&K paarden slider
Menteam P&K paarden slider

Qua rijden kun je geen grotere uitersten bedenken dan de paarden die op stal staan bij menteam P&K.


Het paard waar het mennen mee begon is de haflinger Arriba. Een dier wat alles voor je uit de kast haalt en je nooit laat zitten. Het tweede wedstrijdpaard is Diesel. Hij kan heel fijn draven en vind het heerlijk om op de wedstrijden te mogen showen. Dan doet hij er net nog even een schepje bovenop. Farell is het broekie op stal. Ondanks dat hij het grootste is gedraagd hij zich als een echte speelse puber. Op de wei probeert hij de rest altijd in beweging te krijgen voor een robbertje stoeien. En als laatste Amigo. Deze staat niet voor de wagen, maar is het zadelmaatje van Esther. Alle paarden worden overal voor ingezet. Zowel voor de wedstrijden als voor de lessen.

Diesel
Diesel

Lees meer

Farell
Farell

Lees meer

Arriba
Arriba

Lees meer

Amigo
Amigo

Lees meer

Diesel

paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel
paarden foto diesel

2003

KWPN (afstamming onbekend)
1.63 cm


Diesel kochten we toen hij 2,5 jaar was. We hebben hem onder het zadel beleerd toen hij 3 jaar was en eerst weer lekker de wei in gedaan om sterker te worden. Het was een heel ”enkel“ paard. Pas toen hij vier jaar oud was is Rudolf hem onder het zadel door gaan rijden. Jan Willem Vooren, onze dressuurinstructeur, heeft ons geholpen met het rijden en het longeren. Diesel moest vooral leren “eenvoudig en klein“ te lopen.
Pas toen hij onder het zadel goed bevestigd was is hij beleerd voor de wagen. Naast de lessen van Jan Willem Vooren zijn we toen aangespannen gaan lessen bij Gerard Leijten. Diesel pakte al snel alles goed op en nadat wij zelf als menner en groom door het hele Blakheide team onder handen genomen waren aangaande verkennen, groomen en nog veel meer, konden we met Diesel starten. Toen begon het genieten, wat een paard! Thuis kan hij echt een irritante puber zijn en alles proberen wat niet mag maar op de wedstrijden laat hij je nooit zitten.


De resultaten zijn super, vooral 2010 was een topjaar: alle gereden wedstrijden gewonnen en 3 gouden medailles op de Nationale KNHS kampioenschappen.

Deelname WK's:

WK Pau Frankrijk (2020) 5e, GOUD in de vaardigheid en Team GOUD

WK Kronenberg Nederland (2018) 18e

WK Piber Oostenrijk (2016) 10e

WK Izsák Hongarije (2014) 24e

WK Companhia das Lezírias Portugal (2012) 28e

 

En 6 keer Nederlands kampioen:

zilveren medaille op NK enkelspan te Uden (2016) en Wierden (2017)

3x Nederlands kampioen klasse 3 samengesteld (2009/2010/2011)
1x Nederlands kampioen klasse M dressuur (2009)
1x Nederlands kampioen klasse Z dressuur (2010)
1x Nederlands kampioen klasse L vaardigheid(2010)

Farell

paarden foto farell
paarden foto farell
paarden foto farell
paarden foto farell
paarden foto farell

Fair Play D (2010)

KWPN (Sir Oldenburg x Modern)
1.75 cm


Het jongste paard op stal is Farell (Fair Play D). Farell is een zeer werklustig paard, met een geweldige instelling. Farell is vanaf zijn 3e jaar nog veel gegroeid en was een echte "slungel" dus 1 à 2 keer in de week voor de wagen mee naar het bos was voor hem in het begin meer dan genoeg. Daarnaast lekker longeren en met zijn maatjes naar buiten.

Farell is soms wat ingewikkeld op stal als er veranderingen zijn, maar door de vertrouwensband die hij inmiddels heeft is hiier in de wedstrijden weinig van te merken.

Vanaf 2015 gaat Farell mee op wedstrijden, eerst in de klasse 3 om ervaring op te doen. Maar al snel mocht hij ook mee naar Internationale wedstrijden. In 2016 liep hij in Chablis zijn eerste 2 sterren wedstrijd en in 2017 zijn 2e in Lisieux in beide wedstrijden werdt een 2e plaats behaald. Ja inderdaad, in de eerste jaren slechts 1 internationale wedstrijd per jaar, om informatie te krijgen waar aan gewerkt moet gaan worden maar niet te veel te vragen. Dan in 2018 vinden we Farell voldoende ontwikkeld om meer wedstrijden per jaar te gaan rijden. En in 2019 levert Farell 50% van de resultaten die tellen voor de FEI-worldranking lijst, waar we op de 2e plaats van de wereld genoteerd staan! In 2020 is Farell door de Covid-19 niet mee geweest op wedstrijd, doordat de focus op het WK in Pau lag met Diesel. Dat houdt echter niet in dat we hebben stil gezeten en we hopen dan ook in 2021 een fijn wedstrijd jaar te kunnen rijden waar Farell dan weer van de partij is!

Arriba

paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba
paarden foto arriba

(1995)
Haflinger (Azar van de Zomerhof x Niggel)
1.51 cm

 

Het menavontuur is begonnen met dit superdier. Rudolf heeft hem zelf aangespannen beleerd en al snel werden er oefenmarathons mee gereden. Dat ging zo fijn dat officiële wedstrijden al vlot volgden. Omdat Arriba boven de 1.48 cm is moet hij starten bij de paarden. In de dressuur kan dit wel moeilijk zijn omdat hij nu eenmaal geen ballerina is en ook nooit zal worden. Maar zijn extreem ruime beweging en super karakter zorgen ervoor dat we meestal in de dressuur bij de eerste 3 eindigen. In de vaardigheid doet hij gewoon wat hij moet doen en de marathon is echt zijn ding. Zijn sterke kant is het constante tempo in de hindernis. Hij gaat altijd door. Het ziet er nooit snel uit maar de tijden zijn altijd super. Hij heeft vaak de snelste marathon van alle rubrieken op zijn naam geschreven.


De prestaties mogen er dan ook zijn:

5x Noordelijk kampioen diverse klassen samengesteld
1x Nederlands kampioen klasse 2 samengesteld
Een eerste plaats in Zelhem met de beste score van alle rubrieken klasse 3 en 4.

Amigo

paarden foto amigo
paarden foto amigo
paarden foto amigo
paarden foto amigo
paarden foto amigo
paarden foto amigo

30 jaar
Haflinger (afstamming onbekend)
1.48 cm

 

Als er 1 paard is die veelzijdig is en een echte doorzetter dan is het deze topper. Esther kreeg hem van haar ouders en heeft hem zelf beleerd. Meer dan de helft van haar leven heeft Esther dit dier al bij haar. Amigo is van alle markten thuis. Dressuur doet hij braaf, maar springen is echt zijn ding.


Zodra hij een bel hoort op een wedstrijd moet je weten waar je heen wilt, anders wordt de keus voor je gemaakt. Of het nu vaste hindernissen of gewone zijn, hij springt alles waar je hem voor zet. Er zijn dan ook veel mensen die hebben leren springen op Amigo. Daarnaast heeft hij altijd veel gepresteerd in de endurance en is hij een kei in paardenvoetbal. En zonder hoofdstel rijd je er ook zo mee weg, bitloos rijden; geen probleem.


Van zijn leeftijd merk je weinig. Hij is de druktemaker op stal en gaat regelmatig mee het bos in en is ieder jaar van de partij als we gaan paardenvangen in het natuurgebied lauwersmeer.

Website laten maken door Dotsimpel