Tweede plaats met Farell

  • event 16-08-2015
  • schedule 12:00
  • timer 2 minuten

Al jaren komen wij graag op de samengestelde menwedstrijd in Wierden. Een wedstrijd waar geen minpuntje te vinden is. De locatie is perfect, alles dichtbij en tip top voor elkaar. Dressuurbanen, vaardigheidsbaan en hindernissen 300% in orde. Mooie stallen op het terrein en een organisatie waar je u tegen zegt. Alles is door hen van te voren geregeld en als je vragen hebt, word direct voor een oplossing gezorgd. Voor ons de perfecte wedstrijd en dus ideaal voor het jonge paard omdat je je volledig op het dier kunt focussen want je hoeft je nooit druk te maken om randzaken.
Dus hup, op donderdag in de vrachtwagen en op weg met Farell voor zijn 2e wedstrijd.
Thuis op stal en in de omgang aan de hand en op de wasplaats kan mijnheer best angstig en onzeker zijn en daardoor "rare sprongen maken " Maar vanaf het moment dat we thuis wegreden tot dat we weer thuis aankwamen bleef hij ons verbazen. Bij aankomst stapte hij daar de stal in alsof hij daar al jaren woonde! Onze andere paarden aten altijd wat minder in het begin op wedstrijd, maar Farell at als een slootgraver. Alles wat er in zijn box kwam werd in no-time naar binnen gewerkt. Tussendoor liters water weg gewerkt en dat in alle rust. Hooi bijvullen vanuit een grote plastic zak? Geen probleem hoor, je trok hem zo tussen z,n bost en de deur door, op weg naar het hooinet, maar mijnheer deed geen stap aan de kant. Tjidde en Tamar hielpen ons het hele weekend en ook dat was geen probleem. Hij was met hen net zo makkelijk als met ons, hoe kan een dier je verbazen! Nog nooit zo weinig gedoe gehad met een jong paard op wedstrijd. HEERLIJK.
De dressuur hadden we op vrijdag en ondanks dat hij het serieus spannend vond, alle witte hekjes, jury-auto's en publiek, hij liet zich heerlijk bewerken en ging ervoor. Natuurlijk kan het nog veel beter en moeten we nog veel leren, maar wat een mooi begin zo! Al genietend stapte Rudolf terug met een grote grijns. De punten waren niet belangrijk, maar het gevoel wat dit dier hem in de ring gaf was een 10! Toch extra mooi dat we hoorden dat het een eerste plaats opleverde met 59.84 strafpunten.
Direct daarna de vaardigheid in. Daar had Rudolf zijn handen vol, want Farell had veel te zien en had de vaart erin. 1 balletje en een halve voor tijd was toch een super resultaat. De avond heerlijk ouderwets zitten genieten met team Winkelman en Tamar en Tjidde.
Zaterdag was de marathon dag en ook dat ging van een leien dakje. Rudolf en Tjidde hebben achter Farell alleen maar veel lol gehad en gingen als de brandweer. Rudolf heeft nog geen druk gezet op Farell en hem alleen maar lekker laten lopen en aangemoedigd. Resultaat; 2e in de marathon! Het ging TOP. Farell bleef de wagen - met de oortjes erop - aan sleuren alsof het niets was.
Eindresultaat een 2e plaats waar we heel trots op zijn. Niet eens zozeer op de plaatsing, maar vooral dat het zo fijn gelukt is om het paard een zeer positieve wedstrijd ervaring op te laten doen zonder ook maar 1 probleempje. Tamar, Tjidde en organisatie Wierden; heel erg bedankt daarvoor. Dikke zoen van ons.

Bekijk foto's

Website laten maken door Dotsimpel