Marathon training in Wierden

  • event 17-05-2015
  • schedule 12:00
  • timer 3 minuten

Vanmorgen stonden we al vroeg naast ons bed, want we hadden vandaag marathon training met Diesel van onze bondscoach Ad Aarts. Rudolf had er echt zin in, want voor ik het wist was hij uit bed en stond hij op stal te voeren.
Natuurlijk is het ook super leuk om naast de dressuur en vaardigheid nu ook eens dit onderdeel te trainen met Ad.
Daarnaast heeft Rudolf ook een jong paard van 5 jaar; Farell en die mocht vandaag ook mee om voor het eerst in zijn leven eens echte hindernissen te zien. Naast de tonnen die wij wel eens in de bak hebben staan, heeft hij totaal nog geen hindernis ervaring.
Al met al heel wat om je op te verheugen en dat deed Rudolf, dat was al snel duidelijk, want hij zat ruim voor vertrektijd al in de vrachtwagen.
De locatie waar we gingen rijden kennen we door en door. We hebben heel wat jaren de samengestelde menwedstrijd gereden in Wierden en dat is werkelijk 1 van de mooisten van Nederland. Naast dat de locatie echt super is, hebben ze een heel team van echte men kenners die ervoor zorgen dat alles tot in detail geregeld is. Arjan Kleinjan is de parcoursbouwer en hij kan hele mooie technische hindernissen neerzetten.
Aangekomen in Wierden was er dan ook weinig veranderd, perfecte hindernissen, stallen voor de paarden, hindernis schetsen en zelfs de charmante kantine dame was aanwezig en ze verwende ons dan ook direct bij aankomst met koffie en thee, tussen de middag met soep, patat en frikandellen en na afloop in het zonnetje op het terras met frisdrank. Ik zou zeggen; vanaf nu altijd hierheen! Dit team en de locatie zijn niet te verbeteren.
En dan waar we voor kwamen; de training van Ad. Eerst hebben we samen hindernissen verkent waarna Ad wat oefeningen had om de paarden op te warmen. Vervolgens liet hij Rudolf en Diesel de hindernissen 1 voor 1 rijden. Na iedere hindernis had hij tips en vervolgens moest je dat in de praktijk zien te brengen. Nou; dat was werken, wat is die man fanatiek! Hij stond mega enthousiast langs de kant en riep steeds wat hij graag wilde zien. Je kreeg dan ook geen kans om niet goed door de hindernis te komen want de tips werkten direct. Wij kennen Ad alleen als een heel rustige man en het was dan ook heel leuk om te zien dat hij zo extreem fanatiek uit de hoek kan komen. Rudolf heeft de hele training alleen maar een grote grijns op zijn gezicht gehad, dat zei mij alles.

Naast Diesel hadden we natuurlijk ook Farell mee en natuurlijk zijn amazone Marijke die de hele dag zou groomen om ervaring op te doen achterop de wagen. Nou dat is gelukt! Ze deed het super, alleen zit ze nu bont en blauw naast mij op de bank, want groomen is nu eenmaal afzien ha ha. En vooral als paarden de marathon leuk vinden zoals Farell. De eerste hindernissen leek hij wel dronken, hij slingerde wat door de poorten heen en was nou niet direct stuurbaar. Maar al snel begon hij het te snappen en het resultaat was een dolenthousiast paard met twee lachende mensen op de wagen. Wat een power heeft dat dier! Hopelijk wordt hij steeds beter stuurbaar en gaan we nog veel plezier met hem beleven. Nu eerst nagenieten van deze perfecte dag.

Bekijk foto's

Website laten maken door Dotsimpel